Thursday 18 December 2014

Sverige ska vara stolt över sin migrationspolitik men skämmas över sinintegrationspolitik.


Det är helt ovidkommande hur många procent av EUs totala flyktingmottagande som Sverige tar i mot. Vi ska inte sjunka till andras nivåer. Frågan är hur vi välkomnar nyanlända och hur vi ska riva hinder för deras möjlighet till att bygga ett självförsörjande liv här. För det handlar om att riva hinder. Invandrare är inte hjälplösa människor som systemet behöver fängsla i byråkratin, det är människor som vill komma igång och leva sitt liv. 

Sverige ska vara stolt över sin migrationspolitik men skämmas över sin integrationspolitik. 

Vad gäller övriga EU stater så bör Sverige agera för att dom skall möta våra nivåer men inte på bekostnad av vår migrationspolitik. 

3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Det är inte frågan om att riva hinder. Riva hinder brukar vara sänkta löner och sämre villkor. Det ska vi inte ha. det ska inte skapas någon ny underklass.
    Det gäller enbart att skapa och hitta jobb. Just nu i Sverige är arbetslöshetstalen runt åtta procent och så länge man ligger på den nivån är allt annat bara snack. Det måste till jobb.

    ReplyDelete
  3. Instämmer att vi behöver fler jobb. Vi har idag ca 70 000 entreprenörer i Sverige med invandrarbakgrund som skapar jobb åt alla som bor i Sverige, direkt och indirekt.

    Att riva hinder handlar inte om att försämra villkor på arbetsmarknaden utan jag syftar på migrationsprocessen som sådan och på den faktiska rätten att få komma ut i arbetslivet på lika villkor.

    ReplyDelete