Monday 20 October 2014

Den lukrativa tiggarbranchen

Efter att dagligen ha överösts med uppgifter från pålitliga källor så som motgift och fria tider om hur bra yrkeskategorin tiggarna har det i vårt Sverige så kan jag bara komma fram till att jag är i helt fel bransch. Tiggeriet är precis som prostitution dessutom helt skattebefriat i Sverige, samtidigt som du inte på något vis hamnar utanför trygghetssystemet. Det saknas förvisso fackförbund, a-kassa, kollektivavtal, föräldraledighet och betald semester. Däremot kan arbetsmiljön beskrivas som faktisk friskvård. 

Andra uppenbara fördelar i branschen är friheten att få arbeta utomhus året om, i alla väder och i samma kläder. När den oreglerade arbetstiden är slut får du  lämna stadens betong mot skogens grönska. Till och med nattetid är du omgiven av hög och frisk luft.  

Branschen har så goda framtidsutsikter att bildandet av en akademi inte bara finns på pappret, utan den högre utbildningen kommer troligen att vara fullt operativ redan till hösten 2015. Det nya universitetet tar över samtliga resurser från Lunds universitet. Motiveringen till varför Lund blev etableringsort är dels närheten till kontinenten men också den anrika akademiska andan i staden. 

Nu känner många att drömjobbet äntligen är inom räckhåll men intagningskraven förväntas att vara skyhöga. 



 

No comments:

Post a Comment