Monday 23 June 2014

En liten genomlysning av SD

SDs egentligen, ganska mediokra framgång beror på att man utnyttjar människors utsatthet och rädsla för att ställa en utsatt grupp mot andra utsatta grupper, en utsatt individ mot andra utsatta individer. Det fungerar till viss del på grund av att det är lätt att koppla bort förstånd och fakta när man själv är eller känner sig marginaliserad.
Det positiva är att SD kan bara nå så långt med den taktiken innan dom faller på både argument och humanism.
Den mest negativa konsekvensen är att partiet blir ett destruktivt inslag i samhället som splittrar både Sverige som land och människor.
Inget gott har kommit från SD under deras 4 år i riksdagen och inget gott kan komma från deras splittringpolitik i fortsättningen heller.
Partiet bygger på värderingar som dom offentligt försöker dölja trots att vi alla känner till dom och trots att politiken och retoriken i praktiken är den samma som den var i slutet på 80 talet.

Se vad deras ideologiska föregångare åstadkom vid makten i Europa. 80-90 % av oss kommer aldrig att falla för det igen.
Här faller några av partiets argument av sig själv.
1) I världens kanske mest ekonomiskt välmående land handlar varken bostadsbrist, arbetslöshet eller dålig integrationspolitik på brist på pengar eller för den delen på invandrare. Det är politik!
2) Att titta på invandringen som uteslutande kostnader ger en mycket falsk bild av verkligheten. Idag bedriver 70 000 invandrare egna företag med anställda som betalar skatt. Ytterligare 700 000 invandrare är löntagare. Många som är nyanlända har många år kvar att betala in skatt. Räkna gärna på det. Kostnads argumenten faller om och om igen.
3) Inom många sakområden måste politiken reformeras, däribland integrationspolitiken. Den är alldeles för byråkratisk och fylld av "red tape" som hindrar människor och kostar pengar för helt fel "saker" som förvaren och extremt dyra utvisningar. Andra områden är bostadsmarknaden och arbetsmarknaden som ofta tas upp i debatten kring invandringens vara eller icke vara. Men det är kanske än annan debatt!?
4) Av världens mest välmående länder, både demokratiskt och ekonomiskt är i stort sätt alla byggda av invandring.
Invandringen till Sverige under efterkrigstiden har betytt mycket för Sveriges ekonomiska välstånd.
5) Alla partier bygger sin politik på en grund som består av värderingar. River man upp den grunden så finns inte något parti kvar. River man inte upp den grunden så är det bara kuriosan som reformeras och fasaden som målas om.
SD är och förblir ett rasistiskt och främlingsfientligt parti.

No comments:

Post a Comment