Tuesday 16 December 2014

Den stora skalan av SDs väljare

Jag är övertygad om att den stora skalan av SDs väljare känner sig oförmögana och marginaliserade både socialt och intellektuellt. 

Jag är övertygad om att den stora skalan av SDs väljare söker en tillhörighet och ett sammanhang som dom saknar i sina liv. 

Jag är övertygad om att den stora skalan av SDs väljare söker existensiella svar och helst någon att skylla sin tillvaro på. 

Det är vad SD ger dom, en syndabock, ett sammanhang och en tillhörighet. Jag är övertygad om att den stora skalan av SDs väljare förstår att det bygger på ytlighet och falskhet men också att dom inte vågar att släppa taget om drömmen dom bär på, att få ta plats. 


5 comments:

  1. Tyvärr där. Jag röstar på SD för att jag är konservativ och det finns ju bara dom där numera...

    ReplyDelete
  2. SD är inte ett konservativt parti! Har aldrig varit.

    ReplyDelete
  3. Jag är övertygad om att mångkulturförespråkare söker en meningsfullhet som de saknar i sina liv. Det är därför som de inte är nöjda med Sverige som det är, det är därför som de så gärna vill förändra det till någonting annat. En människa som är trygg i sig själv räds inte förändring, men hon söker heller inte förändring för förändringens skull. Jag är övertygad om att alla "antirasister" känner en meningslöshet i sina liv som de försöker fylla genom politiskt korrekta uttalande, allt för att få medias och sin omgivnings gillande. Som sverigedemokrat tvingas man däremot stå ut med snålblåsten och fördömandet. Det kräver karaktär och mod, oändligt mycket mer så än att bära omkring med en pin med texten "vi gillar olika".

    En människa som är trygg i sig själv går inte ut på gatorna och skriker slagord eller klankar ner på andra med en annan politisk uppfattning eller med andra ideal. Det är bara svaga och osäkra människor som väljer att agitera mot sverigedemokrater. Kanske är det också en känsla av underlägsenhet. De vet att SD har rätt, men istället för att ödmjukt böja sig för sanningen skriker och bråkar de likt småbarn. Och när argumenten tar slut - vilket går väldigt snabbt - kommer invektiven fram. Rasist. Fascist. Dumbom. Inskränkt. Bonnläpp. Men det är inte vi som är inskränkta, det är inte vi som saknar kunskap. Tvärtom är kunskap och fakta våra bästa vapen. Det är också därför vi söker debatten, och varför ni skyr den som elden.

    ReplyDelete
  4. Det var nog det mest motsägelsefulla jag har läst

    ReplyDelete
    Replies
    1. Frågan är inte om det är det mest motsägelsefulla du läst, frågan är om det är sant. Och börjar du fundera på vilka och hur människor agerar så kommer du kanske inse att jag har rätt. Som ett dagsaktuellt exempel, se på Hägglunds utspel om en konkretisering av invandrings- och integrationspolitiken. Ryggdunkarna har haglat från ledarsidorna. Trots det har ingen vågat tagit upp frågan tidigare av rädsla för att bli anklagad för rasism eller främlingsfientlighet. Nu börjar dock kapporna vändas i snabb takt. Vad utmärker det om inte en osäkerhet och rädsla hos individen?

      Delete