Saturday 20 September 2014

SD och värderingar

Självklart vill inte SD prata om sin värdegrund och om partiets historik. Det vore helt omöjligt för partiet att göra upp med allt från partiets förflutna trots en väldigt korta historia och det skulle inte finnas mycket kvar efter det.
Istället försöker man slå bort alla diskussioner om värdegrund och historik samtidigt som SD gör allt för att plocka fram mörka kapitel från andra partier. Tyvärr SD det mörker ni vill lyfta och blotta finns inte någon annanstans, ni är inte som alla andra partier, på riktigt.

Att ens försöka jämföra SD:s brunskjortor, manifest och 90-talets propaganda/assimileringsläger för ungdomar med sossarnas rasbiologiska institut på 30-talet eller moderaternas ( högern ) motstånd mot allmän rösträtt på 10-talet visar hur tunn isen är som SD vandrar på.



Även om Vänsterpartiet delar en mörk nutidshistoria så är det extremt långdraget att försöka sig på att göra jämförelser. Kommunismens historia i Europa och Vänsterpartiets samröre med Sovjet och framförallt Östtyskland är väl känt och ingen kan eller försöker att förneka det. Dom kommunistiska krafter som finns kvar i Vänsterpartiet agerar i öppenhet kring sina grundläggande värderingar och är väldigt marginaliserade. Tro inte för en sekund att det legitimerar vänsterpartiets mörka förflutna.

Alla partier byggs upp av och på en värdegrund.
Huset kan renoveras och man kan putsa på grunden men det är fortfarande samma hus.
River man upp hela grunden så finns inget hus alls kvar.

Liknelsen beskriver tydligt hur SD har putsat och renoverat fasaden men att värdegrunden är den samma som för 10-20 år sen.


1 comment:

  1. Fri invandring=Slut med välfärden.
    Drabbade=bidragstagare+Skattefinansierade arbeten.
    Lycka till!

    ReplyDelete