Wednesday 13 August 2014

Det som får mig att förakta SD

Det som får mig att förakta SD mer än något annat korkat som dom står för är att dom så frenetiskt ställer en utsatt grupp mot en annan, en utsatt individ mot en annan.
Det är det lägsta man kan göra ur ett humanistiskt perspektiv och för samhället i stort. Det är en splittringpolitik ovärdig det Sverige vi älskar. Det gör att vi har fallit till alla andras nivå.

Personer som stödjer SD eller SVP och som klär sina profilbilder på sociala medier med slogans om deras Sverige och använder den svenska flaggan som om den vore en symbol för okunskap och ren idioti, får mig att skämmas och oroas för mina barns framtid.

Men ni ska veta att Sverige kommer aldrig att bli ert. Det vet jag för att ni inte känner det riktiga Sverige, ni känner inte människorna från igår eller människorna av idag, ni känner inte historien och ni har därför inte lärt er något av den.

Sverige tillhör oss som är stolta över vad Sverige är och kan vara, Sverige tillhör oss som ser Sveriges roll i Europa och i världen, Sverige tillhör oss som värnar om Sveriges demokrati och öppenhet. Sverige tillhör alla som inkluderar alla medmänniskor som ser Sverige som sitt. I vått och torrt.

3 comments:

  1. Att man är tvungen att sätta saker mot varandra det gör vi ju hela tiden....
    Hur mycket har vi råd att satsa i skolan äldrevården etc. Problemet är ju att om man ifrågasätter var pengarna tas till för flyktingpolitiken så blir man kallad rasist. Vi har inte hur mycket pengar so helst alltså måste man prioritera, svårare är det inte.

    ReplyDelete
  2. Det handlar om värderingar. Om man verkligen vill göra gott sås ställer man inte en utsatt grupp mot en annan. Man demoniserar inte över en grupp som redan ligger till förmån för någon annan. Man söker lösningar och gör prioriteringar som som skapar möjligheter åt alla. Svårare än så är det inte!

    ReplyDelete
  3. Johan Krüger Haglert16 December 2014 at 16:10

    För muslimer/islamister är ju så jävla välkända för sin tro på demokratin och människors frihet.

    Ingen jävel skulle få för sig att hota någon som emotsäger sig deras ideologi.

    Inte heller förekommer det någon "rasism" åt andra hållet eller "krig" emot det svenska samhället och svenskarna genom rån, våldtäkter, skadegörelse, misshandel, ...

    ReplyDelete